Fiat Chrysler heeft krimp in de Amerikaanse automarkt gemerkt eind 2017

Fiat Chrysler heeft de krimpende automarkt gemerkt in het afgelopen kwartaal in de Verenigde Staten. Vanwege deze krimp is het resultaat van de Italiaans-Amerikaanse autobouwer tegengevallen ten opzichte van de prognose van de marktanalisten.

Ebit
De ebit of de operationele winst van Fiat Chrysler steeg met 22 procent en kwam daardoor uit op 1,9 miljard euro. Dit is een stijging maar desondanks een tegenvaller want de marktanalisten hielden rekening met een groei die hoger lag dan 2 miljard euro. De omzet van het autoconcern kwam uit op 28,9 miljard euro. Dit was een daling van drie procent. Het aantal verkochte auto’s nam af maar de auto’s die verkocht werden leverden wel meer marge op omdat ze een hogere aanschafprijs hadden.

De operationele winst van Fiat Chrysler in het lopende jaar zou volgens het autoconcern minimaal op 8,7 miljard euro uit moeten komen. Er zal in 2018 meer worden aangestuurd op de verkoop van luxere auto’s zoals SUV’s. Bovendien zullen er ook meer nieuwe Jeeps en pick-ups in productie worden genomen. Sergio Marchionne, de topman van Fiat Chrysler, verwacht dat de kans op verbetering in de autoverkoop van het autoconcern ongeveer 50 procent is.