Peugeot Citroën verkocht meer auto’s in 2016

PSA Peugeot Citroën is een Frans autoconcern. Dit concern heeft afgelopen jaar net als een aantal andere automerken te maken gehad met een toename in de autoverkopen. Over de gehele wereldmarkt gezien nam de verkoop van auto’s die door PSA Peugeot Citroën zijn geproduceerd toe met 5,8 procent. De totale verkoop kwam daardoor uit op ruim 3,1 miljoen voertuigen.

Het jaar 2016 is inmiddels het derde jaar dat PSA Peugeot Citroën haar verkopen heeft zien stijgen. De groei van het bedrijf zit volledig in de verkoop van het automerk Peugeot. Dit automerk heeft haar verkopen in 2016 zien stijgen met ruim 12 procent. De andere merken deden het minder goed. Citroën en luxemerk DS hadden te maken met een daling in de verkopen van auto’s.

De totale afzet op de Europese markt klom met 3,6 procent en kwam uit op 1,93 miljoen wagens. Dit kwam onder meer doordat de nieuwe Peugeot 2008 het goed deed op de automarkt. Naast de groei in Europa deed PSA Peugeot Citroën in 2016 ook goede zaken in Afrika en het Midden-Oosten. Hier verdubbelden de verkopen van het concern. De verkopen in China namen echter af.