Uitzenduren nemen acht procent toe in de eerste weken van 2018

Ten opzichte van de eerste weken van 2017 is de vraag naar uitzendkrachten in 2018 gestegen. Bovendien draaien uitzendkrachten meer uren in de periode van week 1 tot en met week 4. Ten opzichte van 2017 is er sprake van een toename van acht procent in het aantal uitzenduren. Dat komt niet alleen omdat meer uitzendkrachten aan het werk geholpen worden. Uitzendkrachten draaien namelijk ook individueel meer uren bij een uitzendbureau.

Uitzenduren nemen toe
Als het aantal uitzenduren toeneemt is dat ook merkbaar in de omzet van uitzendbureaus. De omzet van uitzendbedrijven is namelijk 11 procent toegenomen. Dit heeft de brancheorganisatie ABU bekend gemaakt. Deze stijgende omzet is in de afgelopen periodes goed merkbaar geweest en men verwacht dat de positieve tendens zich blijft voortzetten de komende tijd.

Werk in de techniek
Voor tijdelijk personeel is de werkgelegenheid in 2017 toegenomen. In de sector industrie was er sprake van 13 procent meer werk. De omzet steeg daarbij met 18 procent. Verder was in de techniek ook duidelijk een groei merkbaar in de vraag naar tijdelijk personeel. De vraag naar uitzendkrachten steeg in de techniek met 11 procent. Bovendien nam de omzet in deze sector ook nog met 14 procent toe. In de administratieve sector was de stijging minder groet. In deze sector nam het aantal uitzenduren met 2 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. De omzet in de administratieve sector steeg met ongeveer 3 procent.

Vraag naar uitzendkrachten
De vraag naar uitzendkrachten zou volgens de ABU in de laatste weken van 2017 zijn gestegen met 10 procent. De omzetstijging zou voor uitzendbureaus in deze periode zijn toegenomen met 12 procent. Als men kijkt naar heel 2017 dan is het aantal uitzenduren volgens de Algemene Bond voor Uitzendondernemingen met 6 procent toegenomen en zijn de opbrengsten met 7 procent gestegen.