Uitzenduren in 2017 met 6 procent toegenomen

Het gaat goed met de Nederlandse uitzendbranche. Het afgelopen jaar is het aantal gewerkte uren dat door tijdelijke krachten werd gewerkt met zes procent toegenomen. Dit resulteerde ook in een hogere omzet voor uitzendbedrijven. Dit komt naar voren uit cijfers die dinsdag 23 januari 2018 zijn gepubliceerd door de brancheorganisatie ABU.

Werkgelegenheid voor uitzendkrachten
Het UWV maakte ongeveer een maand geleden al bekend dat veel werkzoekenden via een uitzendbureau aan een baan werden geholpen. Uit de cijfers van de ABU komt ook een duidelijk beeld naar voren dat het goed gaat met de werkgelegenheid voor uitzendkrachten.

Technisch uitzendbureau
In de techniek is de werkgelegenheid aanzienlijk toegenomen in 2017. Er werden door veel technische bedrijven vacatures uitgezet. Deze vacatures werden dikwijls ook aan VCU uitzendbureaus en andere technische uitzendbureaus verstrekt. De vraag naar technische uitzendkrachten is vorig jaar met 8 procent gestegen. In de industrie is het aantal uitzenduren ook toegenomen. Zo was er in 2017 ongeveer 11 procent meer werk voor tijdelijk personeel in de industrie.

Uitzenduren
Vooral aan het einde van 2017 nam het aantal uitzenduren toe. Zo was er sprake van een toename van 10 procent in het aantal uitzenduren in periode 13 van 2017 (week 49-52). Ook was er een omzetstijging van 12 procent.