Omzet uitzendbranche groeit met 9 procent in 2016

Het gaat goed met de uitzendbranche in Nederland. in 2016 is de omzet van de uitzendbranche met 9 procent gegroeid ten opzichte van 2015. Ook het aantal uitzenduren nam toe. Hierin was een stijging merkbaar van 8 procent. Dit bericht werd bekend gemaakt op dinsdag 24 januari 2017 door de ABU. Dit is de brancheorganisatie van uitzendbureaus in Nederland.

Uitzenduren in verschillende sectoren
De uitzenduren zijn in verschillende sectoren gestegen. In de administratieve sector steeg het aantal uitzenduren met 10 procent in 2016. De omzet van uitzendbureaus in deze branche nam toe met 8 procent. Ook in de industriesector ging het goed. Hier werden ook meer uitzendkrachten ingeleend waardoor uitzendbureaus hun omzet ook hier zagen stijgen met 10 procent.  De techniek was ook een sector met een duidelijke stijging in het aantal uitzenduren. Hier nam de omzet in 2016 toe met acht procent ten opzichte van 2015.

Aan het einde van 2016 nam het aantal uitzenduren in Nederland ook toe. Er was sprake van een stijging van 7 procent in de laatste vier weken van het jaar in vergelijking tot dezelfde periode in 2015. Het aantal uitzenduren nam met hetzelfde percentage toe als de omzet, dus zeven procent.