Toyota verwacht hoge autoverkoop in 2017

Toyota Motor Corporation heeft haar verkoopprognose over 2017 bekendgemaakt. Dit doet ze als eerste van alle grote autofabrikanten. De autofabrikant verwacht in 2017 uit te komen op een wereldwijde verkoop van 10,35 miljoen voertuigen.  Dit aantal verkochte auto’s ligt ongeveer twee procent hoger dan het prijsniveau van 2016.  In dat jaar had Toyota nog ongeveer 10,2 miljoen auto’s  verkocht. Dit verkoopaantal bracht Toyota op de tweede plaats achter Volkswagen in de wereldwijde autoverkoop.

Met name in Japan had Toyota veel auto’s verkocht. In haar thuismarkt verkocht Toyota in 2017 in totaal 5 procent meer auto’s dan in 2016 en daardoor kwam de totale verkoop van Toyota daar uit op ongeveer 2,34 miljoen stuks. In de rest van de wereld nam de verkoop van Toyota ook toe maar die toename was minder groot. Naast Japan verkocht Toyota wereldwijd ongeveer 1 procent meer auto’s. De totale verkoop in de rest van de wereld kwam uit op acht miljoen voertuigen. Daarbij is ook de verkoop van dochterondernemingen Daihatsu Motor Company en Hino Motors bij opgeteld.

De vooruitzichten zijn goed voor Toyota. In 2018 verwacht het bedrijf een wereldwijde verkoop van 10,49 miljoen exemplaren te hebben. Toyota ziet de vraag naar auto’s in haar thuismarkt echter met vijf procent zakken in het komende jaar. Dat betekend dat het bedrijf verwacht dat er in Japan in totaal 2,22 miljoen stuks zullen worden verkocht. In de rest van de wereld verwacht Toyota in totaal 8,27 miljoen voertuigen te verkopen. Dit is een stijging van 3 procent.