Volkswagen grootste autobouwer ter wereld in 2017

Volkswagen is een grote autoproducent in de autowereld. Dat weet bijna iedereen. Het is nu inmiddels bekend geworden dat Volkswagen ook de grootste autobouwer is van de wereld. De afgelopen vier jaar was Toyota de grootste autobouwer. In 2016 wist Volkswagen haar verkoop met 3,8 procent op te schroeven ten opzichte van 2015. In totaal werden door Volkswagen 10,3 miljoen auto’s, vrachtwagens en bussen verkocht. Toyota wist haar wereldwijde verkoop slechts met 0,2 procent te laten stijgen waardoor de verkoop van dit Japanse bedrijf uitkwam op 10,2 miljoen voertuigen.

Vooral de verkoop in het buitenland bleek van doorslaggevend belang voor beide autoproducenten. De Amerikaanse automarkt bleek voor Toyota heel lastig te zijn. Volkswagen wist echter wel te profiteren in het buitenland vooral vanwege stijgende verkopen in China.

Autoverkoop in de wereld
Zowel Toyota als Volkswagen zullen in 2017 problemen krijgen met de vrije handel in de autowereld. Donald J. Trump is nog maar een paar weken de nieuwe president van Amerika en lijkt al zijn verkiezingsbeloftes te houden. Dat belooft ook wat voor de autoproducenten in de wereld. Deze autoproducenten zullen te maken gaan krijgen met verhoogde importheffingen wanneer ze auto’s de Verenigde Staten willen gaan invoeren.

Trump wil dat autoproducenten hun auto’s in Amerika gaan bouwen als ze auto’s produceren voor de Amerikaanse automarkt. Verschillende autoproducenten waaronder Ford hebben al besloten om hun autoproductie in Amerika te gaan verhogen. China zal echter gunstige belastingregels invoeren voor de autowereld. Dit is weer gunstig voor Volkswagen. De autowereld blijft zo ook in 2017 een dynamische wereld.