Toyota verhoogt winstverwachting in 2018

Toyota heeft inmiddels voor de derde keer dit gebroken boekjaar besloten om haar winstverwachting te verhogen. Toyota is een Japanse autoproducent maar blijkt ook in Amerika succesvol te zijn. Het is mede door de goede prestaties in de Verenigde Staten dat Toyota heeft besloten om haar winstverwachting te verhogen. In Japan en in Europa daalde de verkoop van Toyota maar dat werd echter gecompenseerd door het succes van het merk in Amerika.
Nu verwacht Toyota voor heel het boekjaar 2018 in totaal 10,3 miljoen auto’s te kunnen verkopen. In de maand november had Toyota echter aangegeven dat ze waarschijnlijk 10,25 miljoen auto’s zou verkopen dat was ongeveer het zelfde niveau als het boekjaar daarvoor.

Research & development
In de automotive is men druk bezig met innovaties op het gebied van de energietransitie waarbij fossiele brandstoffen worden vervangen door elektriciteit. Dit houdt in dat verbrandingsmotoren zullen moeten worden vervangen door elektromotoren. Dit vereist een grootschalige energietransitie en daarvoor is research en development nodig. Toyota gaat daarom meer investeren in onderzoek en ontwikkeling. De autoproducent is van plan om zelfs meer aan R&D uit te geven in 2018 dan ooit tevoren. Waarschijnlijk gaat de Japanse autoproducent meer geld besteden aan onder zoek en ontwikkeling dan de geraamde besteding van in totaal circa 1,1 biljoen yen.

Elektrische auto’s
De research en development zal vooral gericht zijn op onderzoek naar elektrische voertuigen. Ook kunstmatige intelligentie vormt een belangrijk aspect waarop de R&D van Toyota gericht is. Met kunstmatige intelligentie kan het bedrijf trachten autonome voertuigen te ontwikkelen. Topman Akio Toyoda verwacht dat zijn bedrijf op deze technologische gebieden in de toekomst de leidinggevende positie in de wereld zal weten te bemachtigen.