Grondstofprijzen dalen dinsdag 6 februari 2018

De verliezen op Wall Street afgelopen maanden hebben voor een grote kettingreactie gezorgd in de financiële wereld. Verschillende markten hebben daardoor behoorlijke klappen te verwerken gehad. Zo zijn ook de prijzen van grondstoffen behoorlijk onderuit gegaan. Hierbij kan je denken aan grondstoffen zoals: aardolie, ertsen en metalen.

Deze grondstoffen zijn uiteraard van groot belang voor de technische sector en de industrie. De prijzen op de grondstoffenmarkt stonden onder druk vanwege het feit dat veel beleggers er voor kozen om hun risico’s te verkleinen. Daardoor hebben ze hun blootstelling aan grondstofposities gereduceerd.

Olieprijs omlaag
Op dinsdag 6 februari 2018 zakte de prijs voor een vat Amerikaanse ruwe olie met 1 procent tot 63,62 dollar. Ook een vat Brentolie werd goedkoper en daalde 0,9 procent. Daardoor kwam de prijs voor Brentolie uit op 67,05 dollar per vat. Ook de prijs voor koper daalde met ongeveer 2 procent. Naast de prijs van koper daalde ook de prijs van andere metalen zoals lood, nikkel en zink. De prijs van ijzererts kwam eveneens lager uit.

Edelmetalen
Waardevolle metalen werden echter beschouwd als een veilig belegging. Zo ging de prijs van edelmetalen juist omhoog op dinsdag 6 februari 2018. De prijs van goed steeg maar ook de prijs van zilver. Deze edelmetalen worden over het algemeen door beleggers als veilige investeringen beschouwd.