Toyota roept ruim een miljoen auto’s terug in 2016

Autoproducent Toyota roept wereldwijd auto’s terug vanwege een technisch probleem met de airbags. In totaal gaat het om 1,43 miljoen auto’s die wereldwijd zijn verkocht. Niet in alle automodellen van Toyota zijn problemen met de airbags. Het gaat volgens het Japanse autoconcern om de hybride Prius en de Lexus CT 200h die geproduceerd zijn in de periode van 2008 tot 2012. Personen die een Toyota hebben van het hiervoor genoemde model dat geproduceerd is in die periode krijgen een persoonlijk bericht van de autofabrikant. Dit bericht zal binnen zeer korte tijd worden verstuurd door Toyota.

Wat is er mis met de airbags?
Toyota geeft aan dat er in de genoemde productiemodellen een scheur aanwezig kan zijn in de opblaasinrichting van de airbags. Door deze scheur kan de airbag niet goed worden opgeblazen als er een botsing ontstaat. Volgens Toyota is de kans op letsel voor de inzittenden van de auto door het mankement extra groot wanneer een botsing ontstaat. Toyota roept daarom de auto’s met de defecte airbags terug naar het bedrijf. In totaal worden in de Verenigde Staten 482.000 auto’s teruggeroepen. In Nederland worden uit voorzorg door Toyota 17.220 auto’s. De terugroepacties zijn uit voorzorg. Er zijn namelijk nog geen incidenten geweest waardoor mensen extra letsel hebben opgelopen door de defecte airbags.

Reactie van Technisch Werken
Toyota heeft een naam hoog te houden daarom is het goed dat ze auto’s terugroepen voordat er daadwerkelijk problemen ontstaan en er letsel ontstaat. Het terugroepen van auto’s is natuurlijk nooit een goed teken maar het is beter dan een geconstateerde fout laten zitten. Dit is een zelfregulerend vermogen waarover professionele bedrijven dienen te beschikken.