Toyota heropent fabriek Venezuela in 2016

Autobouwer Toyota gaat haar productie in haar Venezolaanse fabriek weer hervatten. De hervatting vindt plaats na een productiestop van zes maanden. Niet alleen voor Toyota is de hervatting van de productie van groot belang, ook het Zuid-Amerikaanse land heeft er veel baat bij. Venezuela heeft op dit moment namelijk te maken met een diepe recessie.

Toyota had haar fabriek zes maanden geleden gesloten vanwege een tekort aan contant geld en onderdelen. Verschillende bedrijven hebben in Venezuela hun activiteiten stil gelegd vanwege de problemen die ontstaan door de economische crisis in dat land. De volgende bedrijven hebben dat de afgelopen tijd gedaan:

  • Kimberly Clark,
  • Procter & Gamble,
  • Ford,
  • Toyota.

In het eerste half jaar van 2016 liep de autoproductie van Toyota terug met 86 procent vanwege de tekorten. De meeste auto-onderdelen voor de bouw van de Toyota’s moeten geïmporteerd worden. Nu de Toyotafabriek weer draait in Venezuela wordt de productie van de Toyota-modellen Corolla, Hylux en Fortuner weer hervat in dat land. De binnenlandse verkoop moet vanaf begin 2017 weer op gang komen evenals de export van de auto’s.