Aandeelhouder Monster Worldwide blokkeert overname Randstad in 2016

Uitzendbureau Randstad heeft kort geleden bekend gemaakt dat ze een bod heeft uitgebracht op Monster Worldwide. De overname leek zo goed als zeker maar de grootste aandeelhouder van Monster Worldwide ligt dwars bij de verkoop van het Monster Worldwide aan uitzendorganisatie Randstad.

De grootste aandeelhouder is MediaNews Group. Deze aandeelhouder heeft een belang van 11,6 procent in Monster Worldwide. Deze uitzendorganisatie is overigens tevens het moederbedrijf van vacaturesite Monsterboard. MediaNews Group kan zich niet vinden in verkoopprijs die tussen Randstad en Monster Worldwide werd afgesproken. Het bod van Randstad was 3,40 dollar per aandeel. Dit vindt MediaNews Group te weinig voor het in meer dan veertig landen actieve Monster.

Randstad uitzendbureau wil met de overname van Monster Worldwide een strategische keuze maken. Vooral Monsters technologische oplossingen trekken de aandacht van Randstad. Monster Worldwide voor koppelt werkzoekenden en werkgevers aan elkaar dat is voor Randstad een welkome aanvulling voor de eigen organisatie.

Grootaandeelhouder MediaNews is niet onder de indruk van het bod van Randstad uitzendbureau. Volgens de aandeelhouder zijn er verschillende opties voor Monster Worldwide. Daardoor kan het aandeel binnen anderhalf jaar 6 tot 8 dollar waard kan zijn dat is aanzienlijk meer dan het bod van Randstad. MediaNews roept in een verklaring ook andere aandeelhouders op om hun aandelen niet te koop aan te bieden aan Randstad uitzendbureau.