Uitzendbureau Randstad gaat bod op branchegenoot Monster niet verhogen in 2016

Randstad uitzendbureau is niet van plan haar bod op de Amerikaanse branchegenoot Monster te verhogen in 2016. Randstad handhaaft haar bod ondanks het verzet van een grootaandeelhouder van dat bedrijf. Financieel directeur Robert Jan van de Kraats maakte dinsdag 25 oktober 2016 de kwartaalcijfers bekend van het uitzendconcern.

In augustus 2016 had uitzendbureau Randstad nog bekend gemaakt dat ze bereid is om uitzendbureau Monster te kopen voor een bedrag van rond de 395 miljoen euro. Dit bedrag komt neer op 3,40 dollar per aandeel van het concern Monster. De grootaandeelhouder van Monster is MediaNews Group. Deze aandeelhouder vindt dit bedrag te laag en wil van Randstad een bedrag van 3,70 dollar per aandeel van Monster. Daarnaast wil de grootaandeelhouder van Monster dat Randstad slechts een klein deel van de aandelen van Monster gaat kopen.

Van de Kraats is ondanks het verzet van de grootaandeelhouder niet van plan om haar bod te verhogen. Randstad is van mening dat ze een goed bod hebben neergelegd. De financieel directeur heeft een goed gevoel bij het bod. Uiteindelijk is het aan de aandeelhouders van Monster om een definitief akkoord te geven over het bod. Aanstaande vrijdag loopt de bedenktijd af. Tot die tijd staat Randstad achter het bod. Vrijdag zal moeten blijken hoeveel procent van de aandeelhouders van Monster akkoord zijn met de transactie.