Randstad uitzendbureau heeft minder sterke groei in kwartaal 2 van 2016

Randstad uitzendbureau heeft in het tweede kwartaal van 2016 haar oomzet minder sterk zien groeien dan in de eerste drie maanden van 2016. In heel Europa zwakte de groei in de omzet af. Daarnaast was er sprake van een stagnerende omzet in Verenigde Staten. Daar stagneerde de omzet op het niveau van 2015.

De totale omzetgroei van Randstad uitzendbureau kwam op zes procent.  De omzet kwam daardoor op een totaalbedrag van 5,1 miljard euro in het tweede kwartaal van dit jaar. De omzet nam per werkdag met drie procent toe terwijl in het eerste kwartaal nog sprake was van een groei van vijf procent. Het bedrijfsresultaat, dat ook wel ebita wordt genoemd, verbeterde met 11 procent en kwam daardoor uit op 235 miljoen euro. De nettowinst van Randstad uitzendbureau steeg met twintig procent naar 156 miljoen euro.

Reactie van Technisch Werken

De economie trekt aan alleen lijkt er sprake te zijn van een stabilisatie van de economische groei.  Geen wonder dat ook uitzendbureau’s deze stabilisatie merken in hun omzet en winst.  Uitzendbureau’s worden ook wel de graadmeter voor de economie genoemd.  Dat komt omdat je aan de resultaten van uitzendbureau’s kunt zien hoe het met de economie gaat. Omgekeerd is ook het geval als je de ontwikkeling in de economie ziet kun je vaak inschatten hoe het met uitzendbureau’s zal gaan. Als het goed gaat met de economie hebben bedrijven het drukker en vragen ze meer personeel. De vraag naar personeel op de arbeidsmarkt neemt toe. Meestal worden daarbij uitzendbureau’s ingeschakeld.  Die kunnen met uitzendkrachten bedrijven ondersteuning bieden gedurende de piekproductie.