Uitzendbureau Randstad ziet omzet stijgen in kwartaal 3 van 2016

Uitzendorganisatie heeft haar omzet in het afgelopen kwartaal sneller zien toenemen dan de maanden daarvoor. Ook de winst is in deze periode toegenomen. Dit zou onder ander het gevolg zijn van overnames in Italië en Japan. Op dinsdag 25 oktober 2016 maakte uitzendbureau Randstad bekend dat ze een omzet had behaald van 5,35 miljard euro over het derde kwartaal. Deze omzet ligt 7,5 procent hoger dan in dezelfde periode in 2015. Toen waren de overnames door het uitzendbureau verantwoordelijk voor een toename van 4,5 procent.

De ebtida , oftewel het bedrijfsresultaat  zonder eenmalige posten, steeg met 9 procent en kwam daardoor uit op 270,5 miljoen euro. In kwartaal drie van 2016 kwam de nettowinst van Randstad uit op 177 miljoen euro, dit is 16 procent hoger dan de nettowinst in het derde kwartaal van 2015. Per werkdag nam de omzet toe met ongeveer vier procent. In het tweede kwartaal van 2016 werd nog een toename van 3 procent gerealiseerd door de uitzendorganisatie.

Het uitzendbureau heeft geprofiteerd van de minimale groei in de VS. Daar stabiliseerden de opbrengsten in het afgelopen kwartaal. Het uitzendconcern zag haar omzet in het vorige kwartaal in Nederland nog met 2 procent stijgen. De positieve lijn van het derde kwartaal zal in de maand oktober van het laatste kwartaal van 2016 gehandhaafd blijven.