Toyota wil robotica-tak Google kopen in 2016?

Dat Google veel meer doet dan alleen een uitgebreide zoekmachine bieden op internet is bekend. Het enorme bedrijf Google is onder andereopgericht door Toyotaet het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s.  Daarnaast heeft Google ook een speciaal testlab voor het ontwikkelen van complexe robotica.  Deze afdeling heeft Google ondergebracht bij hun afdeling Boston Dynamics. Het bedrijf Boston Dynamics is in 2013 overgenomen door Google. Het bedrijf werd voor 500 miljoen dollar aan Google overgedragen. Hierdoor kwam het robotontwikkelingsbedrijf onder de Google afdeling X te vallen.

Er werden door Google vele nieuwe roboticaprocessen bedacht. De technologie kwam op een nog hoger niveau. Er werden door Boston Dynamics mensachtige robots ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is de robot Atlas. De ontwikkeling van deze soort robots is echter niet in de lijn met de robotica die Google wil ontwikkelen met het bedrijf. Sinds 2014 zou er al een conflict zijn tussen Google en Boston Dynamics. Desondanks produceert het bedrijf wel hoogwaardige robotica. Deze hoogwaardige technologie heeft al een tijd geleden de interesse gewekt van Toyota.

Toyota wil de robotica afdeling van Google overkopen. Er is nog geen duidelijke prijs overeengekomen, maar de inkt is bijna droog volgens een anonieme bron die het bericht heeft gemeld aan Tech Insider. Boston Dynamics zou na een overname door Toyota worden geplaatst onder het Toyota Research Institute. Die tak is aan het einde van 2015 opgericht door Toyota en doet onderzoek naar kunstmatige intelligentie en robotica. De overname lijkt op een natuurlijke wijze te gebeuren.  De CEO van het Toyota Research Institute heeft al eerder aan technische universiteit MIT samengewerkt met Marc Raibert. Hij is de oprichter CEO van Boston Dynamics. Ook zijn er al een aantal robotica-medewerkers van Google overgestapt naar het Toyota Research Institute. Een complete overname van Boston Dynamics door Google zou nu een logisch gevolg zijn.

Reactie van Technisch Werken

Men zegt wel dat je datgene moet doen waar je goed in bent. Dat is ook in de technologie zo. Je moet producten ontwikkelen waarmee je jezelf als bedrijf kunt onderscheiden van de concurrentie.  De concurrentie kan echter dezelfde passie hebben als in dit geval Boston Dynamics. Als de overeenkomsten tussen Toyota en Boston Dynamics echter groter zijn dan de overeenkomsten tussen Boston Dynamics is het logisch dat er overleg wordt gehouden over een eventuele overname. Boston Dynamics kan samen met Toyota nog hoogwaardiger producten maken in de richting die aansluit bij hun kennis, passie en ervaring.