Tekort aan goede koophuizen in 2016?

Makelaars in heel Nederland beweren dat de verkoop van woningen enorm is toegenomen in Nederland. Dat blijkt ook uit cijfers van het Kadaster. Doordat er steeds meer en steeds sneller woningen worden verkocht dreigt er volgens makelaars in Nederland een te kort te ontstaan aan goede koophuizen. Makelaars zijn daarom dringend op zoek naar goed verkoopbare aantrekkelijke woningen. Uit een onderzoek van de Volkskrant is gebleken dat die woningen er bijna niet zijn.

Nederlandse Vereniging van Makelaars
De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) geeft aan dat er inderdaad een te kort is aan goed verkoopbare koophuizen als men het huidige aanbod vergelijkt met het aanbod van afgelopen jaren. NVM woordvoerder Roeland Kimman geeft aan dat de afname van het woningaanbod is ontstaan door de hoge verkoopsnelheid van nieuw aangeboden woningen in 2015. Volgens makelaars in Nederland zal het aanbod van gewilde woningen weer toenemen in het voorjaar van 2016.

Reactie van Technisch Werken
Dit is goed nieuws voor de bouwsector. Als er een te kort aan populaire woningen ontstaat kan dat de nieuwbouw van woningen aanjagen. Dat blijkt ook aan de toename van projecten in woningbouw. Ook in 2016 gaat de bouwsector een goed jaar tegemoet. Andere aanverwante sectoren profiteren hier van mee. Hierbij kan men denken aan de installatiebranche waar installatiemonteurs en elektromonteurs werkzaam zijn. Technische uitzendbureaus die deze personeelsleden bemiddelen zullen ook een toename merken in de aanvragen voor technisch personeel en bouwpersoneel.