Technische uitzendbureaus in november 2017

De maand november in 2017 blijkt een hectische maand voor uitzendbureaus in de techniek. De vraag naar middenkaderpersoneel lijkt toe te nemen. Hieruit zou de conclusie getrokken kunnen worden dat veel bedrijven het drukker krijgen op kantoor. Tekenaars, engineers, werkvoorbereiders en planners worden volop in vacatures gevraagd. De vraag naar laaggeschoold personeel neemt iets af terwijl de vraag naar vaktechnisch personeel nog steeds groot is.

Tekort aan personeel op de bouw
Er worden op de bouw timmermannen, elektromonteurs en installateurs gevraagd. De meeste bedrijven in de installatiebranche hebben een tekort aan vakkrachten. Daarom zetten ze vacatures uit op hun eigen websites, op jobboards en bij uitzendbureaus in de techniek. Het blijkt echter ook via deze kanalen lastig om geschikt personeel te vinden. Daardoor moet het reeds aanwezige technische personeel vaak langer doorwerken en worden er zelfs projecten afgeslagen.

Techniek en industrie
Ook in de techniek en de industrie is er een tekort aan technische krachten. Vooral allround onderhoudsmonteurs kunnen rekenen op een groot vacature-aanbod op de arbeidsmarkt. Verder kunnen ook lassers en constructiebankwerkers reken op veel vacatures. Dit zijn echter allemaal specialistische functies die niet eenvoudig ingevuld kunnen worden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende lastechnieken ook industrieel onderhoud verschilt vaak in functie-inhoud. Veel bedrijven in de techniek en industrie kiezen er daarom voor om specialistische uitzendbureaus in te schakelen. Dit zijn meestal VCU gecertificeerde technische uitzendbureaus.

VCU uitzendbureau
Een uitzendbureau die VCU gecertificeerd is heeft alle kennis in huis om aan VCA gecertificeerde bouwbedrijven personeel te leveren. VCA staat voor (
Veiligheid Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Dit is een speciale certificering waarmee bouwbedrijven (zowel aannemers als onderaannemers) duidelijk maken dat ze aan de Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist voldoen. Dit is belangrijk voor een veilige en gezonde werkomgeving.

VIL VCU
Uitzendondernemingen met een VCU certificering hebben intern personeel in dienst met VIL VCU. De afkorting VIL wordt voluit geschreven als: Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden. De intercedenten van een VCU gecertificeerd uitzendbureau hebben kennis van de veiligheidsaspecten die van toepassing zijn in de bouw, techniek en de petrochemische sector. Deze veiligheidsaspecten zijn ook van belang voor het werven van geschikt personeel voor vacatures in deze sectoren.