Technicum zoekt instromers in de installatietechniek voor vacatures in april 2022

Technicum heeft honderden vacatures door heel Nederland voor instromende installatiemonteurs. Het gaat hierbij om vacatures voor mensen die werk zoeken in de installatietechniek maar in deze sector nog te weinig ervaring hebben opgebouwd om meteen zelfstandig aan de slag te kunnen. Ook voor deze instromers is er echter plek in de installatietechniek. Steeds meer installatiebedrijven staan er voor open om ook onervaren installatiemonteurs intern op te leiden tot een zelfstandige vakkracht. Technicum gebruikt hiervoor speciale BBL trajecten in de installatietechniek. Daarnaast heeft deze technische arbeidsbemiddelingsorganisatie ook speciale BBL Trajecten voor elektromonteurs. Deze sectoren zijn van groot belang voor de technische toekomst van Nederland.

Belangrijk werk

De installatietechniek is een belangrijke sector voor Nederland. Binnen deze sector draait het onder andere om verwarmingstechniek en dat is vervolgens weer een belangrijk aspect waarbinnen veel energie bespaard kan worden. In Nederland is er volop werk aan de winkel voor installatiemonteurs onder andere voor het aardgasvrij maken van woningen maar ook voor het aanleggen van duurzame verwarmingsinstallaties in nieuwe woningen in Nederland. Hoe meer er wordt ontwikkeld op het gebied van duurzame verwarming hoe meer werk er in het verschiet ligt voor installatiemonteurs.

Modernisering van installaties

Veel verouderde energieverspillende installaties worden namelijk op den duur vervangen door warmtepompen en warmte-terugwinsystemen. Daarnaast worden ook stadsverwarmingsinstallaties aangelegd. Er worden echter nog weinig aardgasgestookte cv-installaties vervangen voor waterstofketels. De plaatsing van waterstofketels gebeurd nog vrij weinig in Nederland. Dat heeft te maken met de beperkte productie van waterstof. Dat zorgt er voor dat weinig mensen weten wat een waterstofketel is. Welke focus men ook gaan aanbrengen op de installatietechniek, één ding is zeker: er blijft werk voor installatiemonteurs.

BBL en vacatures

Wil je meer weten over de installatietechniek en welke mogelijkheden er zijn voor jou als aankomend monteur? Klik dan op de knop Vacatures Technicum of op de knop BBL Technicum, deze knoppen staan in de menubalk.