Technicum werft BBL-ers in de installatietechniek in januari 2020

Het technische uitzendbureau Technicum werft ook in januari 2020 sollicitanten die graag aan de slag willen in de installatietechniek ook als ze hiervoor nog over te weinig werkervaring beschikken. Technicum heeft namelijk een degelijk opleidingstraject in de vorm van de beroepsbegeleidende leerweg. Deze mbo-leerweg wordt ook wel bbl genoemd en is een veelvoorkomende vorm van werken en leren. Met name in de installatietechniek is bbl populair. In de installatietechniek is sprake van een groot tekort aan technisch personeel. Er zijn nieuwe monteurs nodig voor de energietransitie in 2020.

Het probleem is echter dat er veel te weinig nieuwe werknemers zijn in de installatietechniek. Daardoor komen niet alleen installatiebedrijven in de problemen. Ook de bouwbedrijven merken dat het lastiger wordt om bouwprojecten af te ronden. Installatiebedrijven werken vaak als onderaannemers en hebben het vaak te druk om alle projecten die ze binnenhalen uit te voeren. Daarom werven installatiebedrijven via verschillende kanalen nieuwe personeelsleden aan. Daarvoor werken ze samen met professionele intermediairs op de arbeidsmarkt zoals Technicum. Dit uitzendbureau is VCU gecertificeerd en daardoor sterk gericht op een veilige werkomgeving. Een veilige leer en werkomgeving is van groot belang voor de aankomende vakkracht maar ook voor reguliere uitzendkrachten.

Technicum heeft vacatures voor bbl-ers van verschillende installatiebedrijven. Daardoor is er bij Technicum keuze en kan het juist installatiebedrijf bij de bbl-er worden gezocht. Sommige bbl-ers willen namelijk bij een groot bedrijf werken terwijl andere bbl-ers juist liever bij een kleiner bedrijf werken. Technicum houdt rekening met deze wensen in haar bemiddeling. Wil je meer weten over bbl-mogelijkheden bij Technicum klik dan op de knop “BBL Technicum” in de menubalk.