Technicum zoekt meer installatiemonteurs vanaf januari 2020

Het technische uitzendbureau Technicum zoekt installatiemonteurs in 2020. Dit jaar wordt meer drukte verwacht in de installatietechniek. Dat blijkt onder andere uit het oplopende aantal vacatures in deze sector. Steeds meer installatiebedrijven krijgen het drukker. Ze kunnen de huidige projecten niet met hun eigen personeel aan. Daarom zijn er extra arbeidskrachten nodig in de vorm van verwarmingsmonteurs, cv-monteurs en loodgieters. In deze functies worden steeds meer vacatures open gezet. Vooral door de energietransitie neemt het aantal vacatures toe.

Consumenten maar ook bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun conventionele verwarmingssystemen te vervangen voor duurzamere modernere varianten. Cv-ketels worden vervangen door warmtepompen en hybride oplossingen zoals hybrideketels en hybride warmtepompen. Uiteindelijk moet heel Nederland van het aardgas af. Dat is tenminste de bedoeling maar zover is het echter nog lang niet. Het is voor veel mensen en bedrijven nog moeilijk of zelfs onmogelijk om van het aardgas af te gaan. Er zijn eenvoudig genoeg te weinig effectieve verwarmingssystemen. Dat zorgt er voor dat de energietransitie vertraagd op gang komt. In de installatietechniek moet nog een enorme inhaalslag worden gemaakt.

Dat betekent dat er in het komende jaar nog meer werk beschikbaar komt voor installatiemonteurs. Ook Technicum zal dit merken. Dit VCU gecertificeerde uitzendbureau heeft veel contact met installateurs. Daardoor weet Technicum veel over de ontwikkelingen in de installatiemarkt. Het uitzendbureau zal ook de komende tijd de ontwikkelingen goed in de gaten houden en er voor zorgen dat haar personeel goed is voorbereid op de toekomst. Wil je ook bij Technicum aan de slag klik dan op de knop: vacatures Technicum.