Technicum uitzendbureau is voor een inclusieve arbeidsmarkt

Als je vanochtend het nieuws hebt gezien, dan kan het je bijna niet zijn ontgaan. De uitzendbranche ligt wederom onder een vergrootglas over het onderwerp ‘discriminatie’. Ondanks de aandacht vanuit de overheid en arbeidsmarkt met betrekking tot dit onderwerp blijken er nog steeds uitzendorganisaties te zijn die meegaan in discriminerende selectiecriteria van opdrachtgevers. Technicum uitzendbureau is voor een inclusieve arbeidsmarkt en voorziet haar opdrachtgevers van de juiste kandidaten zonder te discrimineren.

Mystery calls
Niet alle uitzendbureaus nemen de aanpak van discriminatie even serieus. De Inspectie SZW heeft daarom diverse mystery calls laten uitvoeren. Dat zijn telefoongesprekken waarin een onderzoeker zich bijvoorbeeld voordoet als opdrachtgever die aan het uitzendbureau vraagt om discriminerende selectiecriteria te hanteren bij het werven van kandidaten. Zo kan tijdens de mystery call worden gevraagd om alleen vrouwen of mannen te selecteren of rekening te houden met een bepaalde leeftijd van kandidaten. Het onderzoek werd de afgelopen tijd uitgevoerd door een onderzoeksorganisatie in opdracht van de Inspectie SZW. Daaruit blijkt dat 40 procent van de bureaus die niet zijn aangesloten bij de ABU of NBBU in gaan op discriminerende verzoeken van potentiële werkgevers. Bij leden van de ABU was dit 13% en bij de NBBU 26%. Er zullen meer inspecties vanuit de Inspectie volgen.

Technicum blijft alert
De intercedenten en managers van Technicum blijven ten allen tijde alert op alle vormen van discriminatie. Of het nu gaat om leeftijd, afkomst, geslacht, geloof of politieke overtuiging. Technicum gelooft organisatie in een inclusieve arbeidsmarkt en wil daarom iedereen een kans geven om aan de slag te gaan in de boeiende sectoren bouw en techniek. De uitzendorganisatie merkt dat diversiteit op de werkvloer werkt. Oude ervaren werknemers geven kennis door aan jongere krachten en uitzendkrachten met een buitenlandse afkomst hebben specifieke kennis en ervaring waarover autochtone Nederlanders niet altijd beschikken.

Bovendien is het voor bedrijven goed om zowel mannen als vrouwen aan het werk te hebben. Technicum zet zich in voor meer vrouwen in de techniek. Door een objectieve werving en selectie kunnen opdrachtgevers van Technicum de juiste kandidaten krijgen voor de vacatures die ze open hebben staan. De geschiktheid van een kandidaat wordt bepaald door de opleiding, werkervaring, competenties, motivatie en ambities. Daarom is Technicum uitzendbureau de juiste partner in het vinden van de juiste baan voor elke werkzoekende die aan de slag wil in de techniek. Mocht je meer willen weten over het vacatureaanbod van Technicum klik dan op de knop “vacatures Technicum”.