Sneller internet en hoger inkomen

Het Zweedse telecombedrijf Ericsson heeft dinsdag 17 september 2013 een onderzoek gepresenteerd over internetgebruik. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat gebruikers die een hogere internetsnelheid hebben ook een hoger inkomen hebben. Huishoudens met een lagere internetsnelheid verdienen over het algemeen minder.

Onderzoek Ericsson
Telecombedrijf Ericsson heeft het onderzoek heel breed aangepakt. Het bedrijf heeft gegevens gebruikt van huishoudens in ontwikkelde landen. Daarnaast heeft Ericsson ook gegevens gebruikt van huishoudens in Brazilië, India en China. Deze opkomende economieën zijn voor Ericsson interessant. Een stijging van 0,5 naar 4 Mbps in internetsnelheid zorgt bij de opkomende economieën voor een verhoging van het inkomen van 35 euro. In ontwikkelde landen zoals de West-Europese landen zorgt een vergroting van een reedbandsnelheid van 4 naar 8 Mbps voor een hoger inkomen van 90 euro per maand.

Conclusie onderzoek Ericsson
De onderzoekers van telecombedrijf Ericsson trekken op basis van het onderzoek de conclusie dat mensen effectiever werken met sneller internet. Ze kunnen door sneller internet meer toegang hebben tot specialistische producten op internet zoals videoconferenties. Daarnaast zorgt een sneller internet er voor dat mensen ook vanuit huis kunnen werken. Ze kunnen daarnaast ook via internet sneller solliciteren en hun digitale netwerk opbouwen en onderhouden. Voor mensen met een lagere internetsnelheid is dit moeilijker.

Rectie Technisch Werken:
Bovenstaande informatie stond op de nieuwswebsite nu.nl. De vraag die ik altijd stel bij deze informatie is: “wat kwam eerder het kip of het ei”. Wanneer mensen namelijk een hoger inkomen hebben kunnen ze ook beter een pakket aanschaffen met sneller internet. Sneller internet is namelijk over het algemeen genomen duurder. Lagere inkomens kunnen de afweging maken om hun maandsalaris aan andere, in hun ogen belangrijker, zaken uit te geven.