Royal Enfield doet miljarden bod op Ducati in 2017

Het klassieke motormerk Royal Enfield is in handen van het Indiase Eicher Motors. Desondanks wordt er wel door Royal Enfield geïnvesteerd. Zo is op donderdag 7 september 2017 bekend gemaakt dat Royal Enfield een bod heeft uitgebracht op motorfabrikant Ducati. Het zou gaan om een bod van omgerekend 1,5 miljard euro tot 1,67 miljard euro. Het bericht werd bekend gemaakt door de Indiase zakenkrant Economic Times. Deze zakenkrant baseerde haar bericht op anonieme bronnen.

Ducati is momenteel een dochteronderneming van het Duitse Volkswagen. Momenteel zou Eicher in samenwerking met banken en consultants bezig zijn met het plaatsen van een bod op Ducati. Het bedrijf Eicher is echter niet het enige bedrijf dat Ducati graag wil inlijven. Ook het eveneens Indiase Bajaj Auto zou belangstelling hebben voor Ducati. Daarnaast is zelfs het iconische Amerikaanse motormerk Harley-Davidson geïnteresseerd en zou ook willen bieden op Ducati

Volkswagen overweegt om Ducati te verkopen. Dit komt omdat Ducati een motormerk is en Volkswagen zich meer wil richten op haar kernactiviteiten in de automotive. Dit bericht is echter in strijd met het bericht dat het hoofd strategie van de Duitse autofabrikant vertelde. Deze stelde dat Volkswagen zich in eerste instantie niet zal focussen op de verkoop van dochteronderdelen maar juist meer aandacht zal besteden aan het ontwikkelen van elektrische auto’s.