Herbruikbaar viaduct ontworpen door Van Hattum en Blankevoort in 2017

VolkerWessels-dochter Van Hattum en Blankevoort heeft een viaduct ontworpen dat volledig kan worden ontmanteld. Daardoor is dit het eerste herbruikbare viaduct. Het bedrijf heeft voor de ontwikkeling en de bouwplannen samengewerkt met verschillende andere bedrijven. Daarnaast heeft Van Hattum en Blankevoort ook contact gehad met Rijkswaterstaat. Het bedrijf zal in 2018 beginnen met de bouw.

De modules waaruit het viaduct bestaat lijken een beetje op legobouwblokjes. De directeur Wilfrith van der Meer van Van Hattum en Blankevoort geeft aan dat het ontwerp af is. Het viaduct is momenteel nog een prototype. De directeur hoopt dat dit prototype de markt uitdaagt om nog betere modellen te ontwikkelen.

Het is de bedoeling dat in de toekomst gebouwen en verschillende civiele kunstwerken worden gemaakt van blokken die weer kunnen worden hergebruikt. Ook het recyclen van projecten en constructies moet in de toekomst meer mogelijk worden. Het gaat hierbij om het circulaire bouwen.  Met het circulaire bouwen wordt momenteel volop geëxperimenteerd door verschillende bedrijven.