Harley-Davidson wil Ducati kopen in 2017

De Amerikaanse motorenfabrikant Harley-Davidson heeft interesse in haar Italiaanse concurrent Ducati. Het iconische Amerikaanse motormerk overweegt om Ducati te kopen van haar huidige eigenaar. Op dit moment is Ducati nog in handen van het Duitse autoconcern Volkswagen.

De zakenkrant The Wall Street Journal heeft het bericht afgelopen vrijdag bekend gemaakt.  De bekendmaking gebeurde op gezag van bronnen rond de onderhandelingen. Momenteel bevinden de gesprekken zich nog in een vroeg stadium bevinden. Er is nog zeker geen duidelijkheid over de overname van Ducati door Harley Davidson. Men kan daarom ook niet spreken van exclusieve onderhandelingen tussen de partijen.

Kort geleden werd duidelijk dat Audi de zakenbank Evercore had ingeschakeld om de interesse voor het merk Ducati in de markt te peilen. Feitelijk val Ducati binnen de Volkswagen-groep onder Audi. Verschillende investeerders zouden interesse hebben getoond in het Italiaanse motormerk. Naast Harley-Davidson zijn er ook enkele andere investeerders die blangstelling hebben in Ducati.

De Indiase branchegenoten Hero MotoCorp en Eicher Motors zijn eerder al genoemd als mogelijke kandidaten om Ducati over te nemen. Vorig jaar behaalde Ducati meer dan 700 miljoen euro omzet en had het negentig jaar oude motormerk meer dan 55.000 motoren verkocht. Nu de eeconomie aantrekt hebben veel meer consumenten interesse in de aanschaf van een nieuwe motor. Voor veel mensen is een motor een luxeproduct. Wanneer de economie aantrekt zijn meer mensen bereid om dergelijke luxeproducten aan te schaffen.  Dat is goed voor de omzet en marge van motorproducenten. Het lijkt er daarom op dat 2017 een goed jaar is om een motorproducent op de markt te brengen.