ProRail is zaterdag 3 augustus 2019 gestart met werkzaamheden tussen Weesp en Bussum

Het spoorbedrijf ProRail is op zaterdag 3 augustus 2019 gestart met de grootste werkzaamheden op de Nederlandse spoorwegen van heel 2019. Deze werkzaamheden worden in de bouwvakperiode / zomervakantie van 2019 uitgevoerd tussen Weesp en Bussum. De werkzaamheden zijn grondig. Dat zorgt er voor dat op dit spoortraject de komende drie weken geen treinen gaan rijden. Doordat het spoorverkeer hier stil kom te liggen zijn er ook behoorlijke gevolgen met betrekking tot het treinverkeer elders.

Zo zal het treinverkeer naar Flevoland, Amersfoort, Amsterdam en Schiphol hiervan ook de nodige gevolgen merken. De werkzaamheden gaan de komende weken door en er worden bussen door de NS in gezet tot en met zondag 25 augustus 2019. Daardoor hoopt de NS de reizigers tussen Hilversum/Bussum-Zuid en Weesp te kunnen vervoeren. In de regio’s rondom Weesp en Bussen rijden wel treinen maar dat zullen er volgens de organisaties behoorlijk wat minder tijden.

In de periode van woensdag 14 tot en met vrijdag 22 augustus zullen er bijvoorbeeld geen of bijna geen treinen rijden tussen Weesp en Amsterdam Centraal. In totaal zal er 23 dagen sprake zijn van hinder aldus een woordvoerder van ProRail. Reizigers die normaal in deze omgeving met de rein rijden moeten goede ontwikkelingen en de berichtgeving in de gaten houden. Per dag kunnen de werkzaamheden aan het traject verschillen en dat heeft ook een effect op de treinreizen.