ProRail heeft werkzaamheden rond Naarden-Bussum en Weesp eind augustus 2019 afgerond

In totaal heeft ProRail drie weken lang werkzaamheden verricht op het spoor rond station Naarden-Bussum afgerond. De werkzaamheden zijn op 3 augustus 2019 gestart en de klus was de grootste van heel 2019 aldus ProRail. Op zondag 25 augustus 2019 worden in de avond de laatste controles uitgevoerd met betrekking tot de werkzaamheden. Zodra deze controles zijn gedaan zal de nieuwe dienstregeling van start gaan. Dit zal waarschijnlijk morgen op maandag 26 augustus gebeuren.

De werkzaamheden van ProRail zijn belangrijk. Door het werk wat is verricht aan het spoor kunnen treinen harder rijden op het traject. Dat zorgt er voor dat er tijdwinst ontstaat. Voordat de werkzaamheden werden gedaan konden treinen ten noorden van station Naarden-Bussum maximaal 80 kilometer per uur rijden. Deze snelheid is nu verhoogd naar maximaal 130 kilometer per uur. Deze snelheid kan worden verhoogd omdat het aantal sporen en wissels is teruggebracht door ProRail. Dergelijke aanpassingen heeft ProRail ook gedaan rond station Weesp.

Naast deze aanpassingen heeft ProRail ook de bovenleidingen en het treinbeveiligingssysteem vernieuwd. Deze technische aanpassingen zorgen er voor dat de kans op storingen afneemt en dat treinen beter kunnen doorrijden. Verder zijn de perrons beter ingericht. De spoorboog tussen het Naardermeer en Naarden-Bussum is ook ruimer gemaakt. Door deze aanpassing hoeven treinen niet meer af te remmen en kunnen er meer treinen gaan rijden.