BBL elektrotechniek belangrijke eerste stap in loopbaan voor elektromonteurs

De BBL opleiding elektrotechniek is voor steeds meer werkzoekenden in de elektrotechniek een belangrijke eerste opstap naar een baan in deze sector. Er is veel werk in de elektrotechniek dit is onder andere het gevolg van de energietransitie en het energiezuinig maken van woningen. Niet alleen in de bouw zijn elektromonteurs nodig ook in de werktuigbouwkunde en voertuigentechniek worden mensen gevraagd met inzicht in elektrotechniek. Om die reden is het belangrijk dat er in Nederland steeds meer mensen ervaring krijgen in elektrotechnische werkzaamheden.

Elektrotechniek is een uniek vak
Elektrotechniek is echter een veel abstractere technische sector dan bijvoorbeeld metaaltechniek. Bij elektrotechniek is er sprake van spanning, weerstand en andere factoren die niet direct met het blote oog kunnen worden gezien maar gemeten moeten worden met speciale meetapparatuur. Er bestaat in sommige gevallen een gevaar voor elektrocutie en dat is een groot veiligheidsrisico.

Elektromonteurs krijgen deze veiligheidsrisico’s tijdens hun BBL opleiding elektrotechniek te horen en worden er in getraind om zo veilig mogelijk te werken. Veiligheid gezondheid en milieu vormen bij veel technische opleidingen een belangrijk onderdeel. Meestal worden er naast de BBL opleiding elektrotechniek ook andere veiligheidsopleidingen en trainingen gegeven zoals VCA basis, VCA vol, NEN 3140 en NEN 1010. Deze opleidingen en cursussen vormen een aanvulling op de opleiding BBL elektrotechniek en zorgen er voor dat de aankomende elektromonteur nog beter voorbereid is op het werk en alles wat daar op het gebied van veiligheid aan de orde kan komen.

Werken in de elektrotechniek?
Wil je ook een opleiding volgen in de elektrotechniek en denk je na over een BBL opleiding elektrotechniek neem dan contact met ons op. Dit kan via de knop “BBL” in de menubalk. Ook kun je een bericht sturen via het contractformulier van de website. Mocht je al ervaring hebben in de elektrotechniek en ben je op zoek naar een interessante vacature in deze technische sector kijk dan bij onze vacatures. Deze vind je via de knop “Vacatures Technicum”.