Aanmelden voor BBL installatietechniek/ elektrotechniek en na de bouwvak 2018 beginnen!

Installatietechniek en elektrotechniek worden steeds belangrijker branches binnen de techniek in Nederland. Dat heeft onder andere te maken met de grote rol die installatiemonteurs en elektromonteurs spelen in de energietransitie. De energietransitie is een veelbesproken begrip in Nederland en houdt in feite in dat men de omschakeling van vervuilende energiebronnen naar schone hernieuwbare energiebronnen gaat maken. Installateurs plaatsen en onderhouden nog steeds veel gasgestookte cv-ketels maar dat gaat veranderen. Er worden hybride warmtepompen en geothermie installaties aangebracht. Er worden steeds meer duurzame installaties ontwikkelt, geproduceerd en geïnstalleerd door ervaren monteurs. Er is echter een tekort aan ervaren vakkrachten in de installatietechniek. Juist daarom is er veel aandacht voor BBL opleidingen waaronder een BBL opleiding in de installatietechniek.

Waarom een BBL opleiding installatietechniek?
Van alle technische sectoren waarin een bijdrage wordt geleverd aan de verduurzaming van Nederland staan de installatietechniek en elektrotechniek toch wel in de top. Omdat er steeds meer aandacht is voor verduurzaming, milieubewust bouwen en CO2 neutraal wonen is het installatievakgebied aanzienlijk uitdagender geworden. Het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen is iets dat veel mensen overwegen maar er is een gebrek aan kennis. De mensen die deze kennis wel hebben aangeleerd op een opleiding (BBL of BOL) zijn daarom zeer populair op de arbeidsmarkt. De werkgelegenheid in de installatietechniek is explosief gegroeid. Daarom is het verstandig om een loopbaan te overwegen in deze uitdagende branche. Bovendien staan bedrijven nu open voor het inwerken van leerlingen en BBL-ers. Installatiebedrijven weten namelijk dat het tekort aan personeel in deze sector alleen kan worden opgelost door nieuwe instroom.

Aanmelden voor BBL in de installatietechniek of elektrotechniek?
Aanmelden voor een BBL-opleiding is eenvoudig. Als je hier klikt voor het aanmeldformulier dan kun je deze ingevuld sturen naar de webbeheerder van technischwerken.nl. Hij zal er dan voor zorgen dat er contact met je opgenomen wordt door een opleidingsadviseur. Aanmelden voor BBL is kosteloos en iedereen mag zich aanmelden. Leeftijd en achtergrond maakt niet uit. Het is wel belangrijk dat je wat technische ervaring of affiniteit hebt. Door basiskennis in de techniek en een goed technisch inzicht kun je namelijk op een BBL opleiding sneller dit uitdagende vakgebied en alle facetten die er bij horen aanleren.