Ontwikkel jezelf met een technische BBL opleiding in 2018

De techniek is een sector met veel werkgelegenheid in 2018. Dat blijkt onder andere uit de grote hoeveelheid vacatures die open staan in de techniek en de bouwsector. Steeds meer technische bedrijven merken dat het lastig is om de toestroom aan projecten af te ronden met hun huidige loonlijst. Ook de flexibele schil van de meeste bedrijven in de techniek is onvoldoende om de werkdruk op te vangen. Daarom worden er vacatures open gezet. Deze blijken echter moeilijk invulbaar op de arbeidsmarkt. Vacatures blijven langer open staan en bedrijven staan open voor ontwikkeltrajecten voor aankomende technische krachten.

BBL in de techniek
Daarom worden er meer BBL trajecten aangeboden in de techniek. Niet alleen reguliere technische bedrijven bieden deze Beroepsbegeleidende leerwegen aan ook technische uitzendbureaus bieden deze ondersteuning in samenwerking met MBO opleidingsinstituten waaronder ROC’s. Als je interesse hebt in een technische functie maar je hebt geen technische achtergrond dan is 2018 het jaar om de overstap te maken en je doormiddel van een BBL traject te laten omscholen tot een technisch vakkracht. De oriëntatie op de juiste BBL opleiding die bij je past en de grootste baangarantie geeft is misschien lastig. Daarom is het voor veel mensen die een BBL opleiding in de techniek willen volgen een verstandige keuze om een intermediair in te schakelen zoals een technisch uitzendbureau.

Aanmelden voor een BBL traject
Een VCU gevertificeerd uitzendbureau als Technicum kan je helpen met het kiezen van een passende BBL opleiding en kan je bovendien helpen aan een BBL vacature waardoor je kunt werken en leren bij een erkend leerbedrijf. Als je interesse hebt in een BBL traject kun je op de knop BBL drukken in de menubalk. Dan kom je op een aanmeldformulier voor een BBL traject. Aanmelden voor een BBL traject is gratis en deelnemen aan een BBL traject ook. Over het algemeen betaald het uitzendbureau namelijk de BBL opleiding en verdien je als BBL-er ook nog een salaris. Daarnaast krijg je vergoedingen bovenop je loon conform de inlenersbeloning van het bedrijf waar je aan de slag gaat.