Goed voornemen voor komend jaar: start een technische BBL opleiding in 2019

Het komende jaar zal de vraag naar personeel in de techniek nog groter worden dan in 2018. De vraag naar BBL-ers neemt ook toe. Dat komt omdat er meer instroom nodig is om het aantal vacatures op te vullen in de techniek. Vooral in de installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek is er een groot tekort aan personeel en BBL-ers. Mensen die op zoek zijn naar werk zouden er daarom verstandig aan doen om goed na te denken of de techniek of bouw niet een interessante loopbaankeuze zouden zijn. De komende jaren blijft de werkgelegenheid in deze sectoren onverminderd hoog.

VCU en VCA

Daarom hebben bedrijven zoveel vacatures open gezet. Ook worden steeds meer samenwerkingen aangegaan met scholen en technische uitzendbureaus die VCU gecertificeerd zijn. De VCU uitzendorganisaties weten precies waar op gelet moet worden als een BBL-er aan de slag gaat bij een VCA gecertificeerd bedrijf. De meeste bedrijven in de techniek en bouw zijn VCA gecertificeerd. Geen wonder dat veel BBL-ers aan het begin van een BBL traject een VCA certificaat moeten behalen. Dan kunnen ze namelijk veilig op de bouw en in de techniek aan de slag met werken en leren.

Aanmelden voor BBL
Mocht je interesse hebben in een BBL traject dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Nadat je dit formulier hebt ingestuurd via de website krijg je binnen twee dagen bericht en wordt je uitgenodigd voor een informatief gesprek over de BBL mogelijkheden in de techniek en bouw bij jou in de buurt.