Waarom een technische BBL opleiding starten in februari 2019?

In de techniek is een groot tekort aan personeel. Veel bedrijven kunnen hun vacatures voor ervaren vakkrachten niet invullen en daar lijkt ook de komende tijd geen verandering in te komen. Bedrijven in de techniek weten dat ze zonder nieuwe instromers ook in de toekomst hun vacatures niet meer kunnen voorzien van ervaren vakkrachten. Daarom staan steeds meer bedrijven open voor BBL instromers. Iemand die instroomt op basis van BBL is in feite iemand die gaat werken en leren. Bedrijven vinden BBL vaak een ideaal middel om een aankomend vakkracht op te leiden en meteen te testen of de BBL-er geschikt is voor een bepaald vakgebied en functie. Omdat de meeste bedrijven in de bouw en de techniek het in de winter redelijk rustig hebben is dat het ideale moment voor een aankomend BBL-er om zich te oriënteren op een BBL opleiding in de bouw en de techniek.

Techniek heeft het druk
In het voorjaar en de zomer wordt het vaak veel drukker bij technische bedrijven en bouwbedrijven. Daarom is het goed om nog voor het voorjaar en de zomer in te stromen bij een technisch bedrijf in een BBL traject. Aanmelden voor BBL opleidingen in de techniek kan bij de meeste ROC’s en andere middelbaar-beroepsopleidings-instituten het hele jaar door. Ook uitzendbureaus in de techniek (VCU uitzendbureaus) en technische bedrijven kennen de ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt en de bouw. Ze weten dat ze flexibel moeten zijn op het gebied van instroommomenten van BBL-ers. Daarom faciliteren ze BBL-ers ook op dit gebied.

Start tijdig met BBL

Door tijdig in te stromen in een BBL-opleiding in de techniek beheerst de BBL-er tijdens de drukke voorjaars- en zomermaanden de basisvaardigheden die nodig zijn voor zijn of haar vakgebied. Daardoor is de BBL-er vanaf dat moment ook van belangrijke meerwaarde voor bedrijven in de technische sector. Een BBL-er die tijdens de rustige wintermaanden de basisvaardigheden van bijvoorbeeld de installatietechniek en elektrotechniek heeft geleerd kan tijdens de drukke maanden wandcontactdozen monteren en draden trekken bijvoorbeeld. Op die manier is deze BBL-er in de drukke tijd een belangrijke ondersteunende factor voor het bedrijf. In de drukke periode is er bovendien ook iets minder tijd om de BBL-er te ondersteunen. Er moet immers productie worden gedraaid bij het technische bedrijf. Daarom is het belangrijk om voor de drukke periode te starten met een BBL-opleiding in de techniek. Dan ben je klaar voor de toekomst.

Aanmelden voor BBL
Het aanmelden voor BBL is eenvoudig. ook op deze website kun je jezelf aanmelden voor BBL. Daarvoor kun je de knop met BBL in de menubalk gebruiken. Binnen korte tijd zal er dan contact met je opgenomen worden voor een gesprek over je mogelijkheden om in te stromen in een BBL-opleiding die past bij jou.