BBL aanmelding voor technische opleiding via uitzendbureau in 2018

Als je interesse hebt in een BBL opleiding kun je jezelf op verschillende manieren aanmelden. Als je een erkend leerbedrijf hebt waar je het praktijkdeel van de BBL opleiding kunt volgen kun je rechtstreeks een aanmelding indienen bij een ROC of ander opleidingsinstituut waar BBL opleidingen worden gegeven. Voor veel aankomende BBL-ers is het vinden van de juiste BBL opleiding en een passend erkend leerbedrijf moeilijk. Daarom zoeken steeds meer mensen die van plan zijn om een BBL opleiding te volgen een externe partij die hen ondersteund. Een uitzendbureau kan daarbij een verstandige keuze zijn.

Uitzendbureaus kennen de markt
Er zijn in Nederland verschillende uitzendbureaus op de arbeidsmarkt actief. Een uitzendbureau bemiddelt flexibel personeel op de arbeidsmarkt en weet daardoor veel van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Dat betekent concreet dat uitzendbureaus vaak goed weten welke vacatures op de arbeidsmarkt aanwezig zijn en hoeveel mensen voor deze vacatures in aanmerking kunnen komen.

Deze informatie is van belang als je wilt weten voor welke vacatures weinig mensen te vinden zijn en in welke sectoren iemand zich het beste kan ontwikkelen om de kans op werk te vergroten. Tegenwoordig worden steeds meer technische opleidingen gevraagd in vacatures. Hierbij kun je denken aan bouwopleidingen en opleidingen in de richting van elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica.

Er zijn echter ook opleidingen die minder worden gevraagd op de arbeidsmarkt. Als je een goede keuze wilt maken voor een BBL opleiding met een grote kans op een baan (baangarantie) is het verstandig om advies te vragen bij een gespecialiseerd uitzendbureau met kennis van de arbeidsmarkt in een bepaald segment. Een technisch uitzendbureau of VCU uitzendbureau kan bijvoorbeeld een goed advies geven over technische BBL opleidingen.

BBL traject via een uitzendbureau
De meeste uitzendbureaus geven niet alleen advies over BBL opleidingen maar bieden werkzoekenden ook de mogelijkheid om een BBL traject te volgen bij een erkend leerbedrijf dat is aangesloten bij de uitzendorganisatie. Omdat uitzendbureaus de arbeidsmarkt goed kennen weten ze ook welke erkende leerbedrijven het beste passen bij een bepaalde opleiding en sollicitant/ aankomend BBL-er.

Aanmelden voor BBL via uitzendbureau
Uitzendbureaus kunnen sollicitanten of toekomstige BBL-ers aanmelden bij een ROC voor een BBL-opleiding. De meeste uitzendbureaus hebben afspraken gemaakt met ROC’s over opleidingen en begeleidingen. Ook kunnen ze BBL-ers aan het werk helpen bij een erkend leerbedrijf. De uitzendorganisatie betaald dan loon aan de BBL-er en brengt een tarief in rekening bij het leerbedrijf waar de BBL-er door de week zijn of haar werkzaamheden en praktijkopdrachten uitvoert.

Direct aanmelden voor BBL
Als je van plan bent om via een technisch uitzendbureau een BBL-traject te volgen dan kan dat gewoon op deze site. Als je hier klikt kom je op een BBL aanmeldformulier dat digitaal ingevuld kan worden en direct kan worden verzonden. Een ervaren intercedent of opleidingscoördinator zal dan contact met je opnemen en de mogelijkheden om een technische BBL opleiding te volgen met je bespreken. Het interessante is dat we een samenwerking hebben met Technicum uitzendbureau waardoor je op verschillende locaties in Nederland langs kunt komen voor een persoonlijk gesprek. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt.