Omscholen tot mechatronicamonteur vanaf september 2023?

Machinebouwers en onderhoudsmonteurs worden volop gevraagd op jobboards en vacaturebanken op internet. Vaak wordt er gevraagd om monteurs met een mechatronica opleiding. De reden hiervoor is dat een opleiding mechtronica kennis van mechanica en elektronica/ elektrotechniek aanbied aan de leerlingen. Dat is een groot voordeel want deze brede kennis maakt de mechtronicamonteur allround inzetbaar. Als je graag in een allround functie aan de slag wilt in de techniek dan is het volgen van een mechatronica opleiding zeker een overweging waard. Deze opleidingen kun je volgen door heel Nederland in zowel de beroepsopleidende oftewel de BOL variant als de beroepsbegeleidende BBL variant.

BBL mechatronica

Als je al een tijdje gewerkt hebt in de techniek of een andere sector en je wil graag in de mechatronica verder dan kun je jezelf aanmelden als zij-instromer bij technische bedrijven of bij een technisch uitzendbureau. Vaak kom je dan in een werken en leren traject terecht waarbij je een contract tekent met een BBL opleiding daar aan vast. Deze BBL opleiding mechatronica wordt dan door de werkgever of het technisch uitzendbureau voor je betaald. Dat is mooi want dat scheelt kosten. Bovendien verdien je meteen een salaris als je gaat werken en leren. Dat gaat dus dubbel op. Hou er wel rekening mee dat het erkende leerbedrijf in je investeert en dat deze organisatie graag wil dat je je best doet om de opleiding mechatronica te halen. Natuurlijk krijg je ondersteuning vanuit het bedrijf en de opleidingsinstelling.

Aanmelden voor BBL

Aanmelden voor een BBL opleiding kan via de BBL link knop in de menubalk of via een berichtje naar het contactformulier van de website.