Vacature mechatronicamonteur vanaf 16 februari 2023 in Friesland

Heb je ervaring in de machinebouw en heb je een opleiding gevolgd in de mechatronica? Dan is deze vacature interessant voor jou. Voor een mooie organisatie in de machinebouw zijn we namelijk op zoek naar een mechatronicamonteur die graag machines wil opbouwen maar ook wil helpen om deze te installeren op locaties in het noorden van Nederland. Als mechatronicamonteur heb je een mooie baan waarin je een machine vanaf het begin tot het einde gaat opbouwen. Je maakt een mooi product dat wordt gebruikt om het werkklimaat en de luchtkwaliteit binnen bedrijven te verbeteren. De machines bestaat uit plaatwerk, frames maar ook uit schakelkasten en panelen die voorzien zijn van bedrading en componenten. Alles wordt ook een goede manier conform normen gemonteerd. Als monteur mechatronica kun je een onderdeel vormen van de monteurs die de machines in de werkplaats inelkaar zetten maar ook op locatie plaatsen en in bedrijf stellen.

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt ervaring nodig in de mechatronica oftewel de opbouw van machines op mechanische gebied maar ook op elektrotechnisch gebied. Je kunt met technische tekeningen behoorlijk zelfstandig aan de slag. Daarnaast heb je een mechatronica opleiding gevolgd op minimaal niveau 2. Mocht je verder willen met mbo niveau 3 mechatronica in een BBL opleiding dan kun je deze mogelijkheid ook krijgen binnen het bedrijf. Het is belangrijk dat je goed in een team kunt samenwerken want de machines worden in teamverband gemonteerd. Hoe meer ervaring je hebt hoe meer kennis je kunt overdragen aan je collega’s. Een rijbewijs is overigens wel handig als je in de servicewerkzaamheden wil meedraaien maar dat is geen verplichting.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar de functie mechatronicamonteur open staat is actief in de machinebouw. Het betreft machines die worden geplaatst in spuiterijen, timmerfabrieken, metaalbedrijven en andere bedrijven waarin stof en schadelijke stoffen kunnen vrijkomen bij processen. Als mechatronicamonteur kun je werken op de werkplaats. Daar wordt het mechanische werk gedaan van de machinebouw en een klein deel van het elektrotechnische werk. Hoe meer ervaring je hebt hoe meer verantwoordelijkheid je kunt dragen bij dit bedrijf. Hierbij kun je ook denken aan meedraaien in de montage op locatie.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris van een mechatronicamonteur ligt ongeveer rond de 2600 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe hoger het salaris kan worden. Dat is ook zo als je daadwerkelijk in servicewerkzaamheden mee gaat draaien. Als servicemonteur ligt het salaris rond de 3000 euro bruto per maand. Je kunt verder opleidingen volgen en trainingen waardoor je nog beter wordt in je functie. Ook is het mogelijk om een BBL traject te volgen in de mechatronica. Dat zorgt er voor dat je op verschillende niveaus kunt instromen in deze openstaande vacature in de mechatronica.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan kun je contact opnemen via de knop vacatures Technicum in de menubalk.