Omscholen tot installatiemonteur vanaf 27 augustus 2023?

Installatietechniek is één van de belangrijkste technische sectoren aan het worden in heel Nederland. Nog nooit is installatietechniek zo cruciaal geweest voor de Nederlandse politiek en economie. Dat komt met name door de energiecrisis en de focus op verduurzaming door de overheid. Installatietechniek heeft op dit moment zowel te maken met aardgasgebonden installaties als met duurzame aardgasvrije installaties. Veel woningen hebben nog een centrale verwarming die is aangesloten op een aardgasgestookte ketel. Deze cv ketels zouden volgens de overheid in de toekomst uit Nederland moeten verdwijnen.

Warmtepompen en waterstofketels

Dat betekent dat deze installaties moeten worden vervangen door hybride oplossingen en in de toekomst zelfs compleet vervangen moeten worden door warmtepompen of waterstofketels. Wat de ontwikkelingen in de toekomst ook zijn, er is altijd werk voor installatiemonteurs. Of het nu gaat om het vervangen van aardgasgestookte cv ketels of het installeren van warmtepompen, hydrideoplossingen of waterstofketels een installatiemonteur is noodzakelijk om de werkzaamheden veilig en goed uit te voeren.

Omscholen naar installatietechniek

Geen wonder dat veel bedrijven in de installatietechniek er alles aan doen om meer installatiepersoneel aan te trekken. Doormiddel van vacatures met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden hopen ze meer installatiemonteurs aan te kunnen nemen. Er is echter een tekort aan ervaren installatiemonteurs. Daarom ligt de focus niet meer alleen op werving maar ook op opleiding en omscholing. Het jaar 2023 is het perfecte jaar om te starten met een omscholing tot installatiemonteur. Erkende leerbedrijven en technische uitzendbureaus staan voor klaar om iedereen die installatiemonteur wil worden te helpen om doormiddel van een omscholingstraject, bijscholingstraject in combinatie met werken en leren aan de slag te gaan.

Aanmelden voor BBL installatietechniek

Wil je ook installatiemonteur worden? Klik dan op de knop BBL in de menubalk. Je kunt als ervaren installatiemonteur ook bij de vacatures kijken. Ook de vacatureknop staat in de menubalk.