Vacatures voor lassers in Friesland vanaf augustus 2023

Ben jij een ervaren lasser en ben je op zoek naar een andere werkplek of ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt met jouw lasdiploma’s en lascertificaten in Friesland? Neem dan contact op met Technicum. Deze organisatie heeft van haar klanten in heel Nederland vacatures gekregen voor lassers. Technicum is landelijk actief en heeft daardoor goed zicht op de lokale markt. Ook in Friesland heeft Technicum verschillende vacatures ontvangen voor lassers. Het gaat hierbij om zowel lasfuncties waarbij MIG/MAG lassen aan de orde komt maar er zijn ook functies waarbij TIG lassen belangrijk is. Voor mensen met laservaring op BMBE gebied zijn minder lasfuncties beschikbaar maar wel combinatiefuncties bijvoorbeeld BMBE lassen in combinatie met montage en reparatie van machines en constructies.

TIG en MIG/MAG lassn

TIG lassers worden vaak ingezet voor het lassen van RVS constructies of constructies voor aluminium oftewel non-ferro constructies. Technicum heeft specifieke klanten die zich bezig houden met deze materialen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan jachtbouwers maar ook bij bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie of machinebouw. MIG lassers worden vaak ingezet voor de grote jachtbouw waarbij dik aluminium wordt gelast terwijl MAG lassers vaak worden ingezet in de staalconstructie. MAG lassen wordt ook wel CO2 lassen genoemd omdat dit het actieve gas is dat voor dit lasproces wordt gebruikt.

Vacatures, BBL en Technicum ONE

Wil je meer weten over lastechniek of over jouw mogelijkheden om als lasser aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Technicum via de knop vacatures Technicum kun je alle lasfuncties vinden die Technicum heeft ontvangen van haar opdrachtgevers. Technicum kan jou ook helpen als je nog geen lasser bent maar graag lasser wilt worden. Dan kun je bijvoorbeeld werken en leren. Dit werken en leren kan plaatsvinden via een BBL opleiding. Deze opleidingen worden ook door Technicum aangeboden in samenwerking met opleidingsinstituten en erkende leerbedrijven. Klik op de knop BBL Technicum. Dan kun je ook zien wat voor mogelijkheden er zijn om via een voorschakeltraject in het kader van Technicum ONE aan de slag te gaan.