Nuon gaat groene stroom afnemen van Nederlandse zonneparken in 2018

Nuon gaat groen energie inkopen van drie zonneparken in Nederland. Het energiebedrijf is onderdeel van Vattenfall en heeft voor de aankoop van groene stroom een aantal overeenkomsten gesloten met de zonneparken. In totaal zou de groene stroom van de zonneparken voldoende elektrische energie opleveren voor ongeveer 10.000 woning in Nederland. Dit bericht werd vrijdag 16 februari 2018 bekend gemaakt door Nuon.

Zonneparken
Door deze overeenkomsten gaat het energiebedrijf voor het eerst groene stroom afnemen van zonneparken in Nederland. De leveranciers van groene stroom voor Nuon zijn de zonneparken in:

  • Middelburg met 55.000 zonnepanelen en een capaciteit van 14 megawatt
  • Emmeloord met 43.500 zonnepanelen en een capaciteit van 12 megawatt
  • Uden. Hier is een zonnepark in aanbouw waarbij de Nederlandse Vattenfall-dochter Powerpeers is betrokken. Dit zonnepark zal 43.000 panelen bevatten en is goed voor een capaciteit van 12 megawatt.

De productie van zonne-energie is reeds gestart in Emmeloord. Ook in Middelburg zal de productie van zonne-energie op korte termijn worden gestart. Verder zal in Uden de productie van elektriciteit uit het zonnepark in de zomer van start gaan.

Energietransitie
De CEO van Nuon, Peter Smink, is tevreden over de overeenkomsten die zijn gesloten met de zonneparken. Door deze investering worden de klanten van Nuon minder afhankelijk van energie die gebaseerd is op de verbranding van fossiele brandstoffen. Nuon levert met de keuze voor groene stroom van zonneparken een belangrijke bijdrage aan de energietransitie.