Nuon wil zonneparken naast windmolenparken aanleggen in 2017

Energiebedrijf Nuon heeft plannen met betrekking tot de aanleg van zes zonneparken. Deze zonneparken worden geplaatst op plekken waar momenteel ook windparken komen te staan. Het is de bedoeling dat deze twee energievoorzieningen elkaar gaan versterken. Als er voldoende wind waait kunnen de windturbines energie opwekken maar als de wind niet voldoende waait hoopt het energiebedrijf elektrische energie uit zonlicht op te kunnen wekken door de zonnepanelen in het zonnepark.

Locaties voor de zonneparken
Nuon heeft een aantal locaties op het oog waar de zonneparken zouden kunnen worden aangelegd. De volgende locaties staan op de planning voor een zonnepark:

  • Eemshaven,
  • Hemweg,
  • Velsen,
  • Wieringermeer,
  • Oudendijk,
  • Haringvliet.

In totaal zullen er 250.000 zonnepanelen worden geplaatst. Deze zonnepanelen hebben gezamenlijk een capaciteit van 70 megawatt. Met deze capaciteit kunnen vele tienduizenden huishoudens van elektrische stroom worden voorzien. In tijden van overproductie van elektriciteit wordt het overschot aan elektrische energie opgeslagen in grote batterijen. Deze batterijen komen dus ook op de locaties te staan.

Nuon biedt haar klanten en de omwonenden van de zonneparken de mogelijkheid om te investeren in de zonneparken. Op die manier kunnen ze ook delen in de opbrengsten. Voor de windmolenparken die in de toekomst worden geplaatst zal Nuon er voor kiezen om direct zonnepanelen te plaatsen. In 2017 en 2018 zal Nuon een beslissing nemen over een investering van tientallen miljoenen euro’s heeft de organisatie aangegeven.