Meijer actief in Groot Verzet tegen Kanker op 2 en 3 september 2021

Kanker is een ziekte die bijna vergeten werd in 2020 en 2021 nu er zoveel aandacht uitgaat naar COVID oftewel corona. Toch is kanker nog steeds de meest levensbedreigende ziekte wereldwijd en zijn er dagelijks tienduizenden mensen in Nederland die met deze ziekte worstelen of het verschrikkelijke nieuws te horen krijgen dat kanker dierbaren en bekenden heeft getroffen. Kanker en kankerpatiënten moeten niet vergeten worden. Daarnaast moet de strijd tegen kanker doorgaan. Meijer Group wil daarom aandacht vragen voor de bestrijding van kanker.

Meijer Group

Meijer Group is een toonaangevende metaalverwerker in Sint Jacobiparochie en heeft ruim 170 werknemers in dienst. Het bedrijf en haar medewerkers staan midden in de maatschappij en hebben besloten om als hoofdsponsor mee te doen aan het evenement Groot Verzet tegen Kanker. Dit evenement vond plaats op 2 en 3 september 2021. Meijer ziet de deelname aan Groot Verzet tegen Kanker als een “sportieve strijd die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft”.

Deelnemers van Meijer Group

Vanuit Meijer Group heeft een groep van 45 personen (medewerkers, partners, vrienden en kennissen) deelgenomen aan het evenement van de stichting Groot Verzet tegen Kanker. Waarbij de berg Mont Ventoux wordt getrotseerd. De Ventoux beklimmen is een hele onderneming. Het woord ‘vent’ betekent ‘wind’ in het Frans en dat maakt duidelijk dat het rond deze berg veel waait. Er worden soms windsnelheden gemeten tot wel 300 kilometer per uur waardoor de weg over deze berg wordt afgesloten. Gelukkig was er op 2 en 3 september geen sprake van dergelijke windkracht maar naast een harde wind is ook het enorme stijgingspercentage over 20 kilometer een uitdaging om de berg te beklimmen.

Het resultaat

De medewerkers van Meijer hebben de berg op verschillende manieren getrotseerd. Vanuit de groep deden 25 lopers/hardlopers en 20 fietsers mee. Alle 45 deelnemers hebben, onder toejuichen en aanmoedigen van alle supporters, de eindstreep gehaald. De deelname aan het evenement heeft er voor gezorgd dat een totaalbedrag van ruim € 53.000 is opgehaald. Het bedrag dat door de deelnemers van team Meijer Group is binnengehaald zal worden verstrekt aan KWF Kankerbestrijding en lokale goede doelen tegen kanker.

Kanker blijven bestrijden

In totaal werd meer dan 7 ton binnengehaald door alle deelnemers van alle organisaties bij elkaar tijdens dit evenement. Het bedrag zal worden gebruikt in de bestrijding van kanker op verschillende manieren. Hierbij kun je denken aan onderzoek naar kanker maar ook naar methoden om kanker effectiever te behandelen en kankerpatiënten te genezen.