Meer BBL-trajecten voor werklozen in 2018

In 2018 worden BBL trajecten breed ingezet om aankomende vakkrachten te ontwikkelen. De deelnemers aan BBL trajecten hebben een diverse achtergrond. Niet alleen schoolverlaters kunnen op de arbeidsmarkt in aanmerking komen voor BBL opleidingen, ook herintreders, werklozen en mensen in een uitkeringspositie kunnen dikwijls in een BBL traject instromen. Dit alles heeft te maken met het tekort aan arbeidskrachten op de arbeidsmarkt. Bedrijven, scholen, uitzendbureaus maar ook overheidsinstellingen zoals het UWV werken steeds meer met elkaar samen om de tekorten aan personeel op de arbeidsmarkt aan te pakken.

BBL in de techniek
Met name in de techniek en de zorg is een groot tekort aan personeel aanwezig. Dat zorgt er voor dat bedrijven in die sectoren extra veel acties ondernemen om geschikt personeel te werven of te ontwikkelen. Uit wervingsacties en vacatures plaatsen komt echter weinig concreet resultaat naar voren. Daarom gaan steeds meer ondernemingen zich richten op het ontwikkelen van vakkrachten. Daarvoor laten bedrijven zich registeren als erkend leerbedrijf zodat ze BBL-ers kunnen en mogen opleiden in samenwerking met een ROC. Steeds vaker nemen ook technische VCU gecertificeerde uitzendbureaus een rol op zich als intermediair tussen vraag en aanbod aan BBL-leerlingen.

Uitzendbureaus in de techniek
Technische uitzendbureaus en Bouw uitzendbureaus merken het tekort aan personeel al geruime tijd op de arbeidsmarkt. Deze intermediairs krijgen vaak als eerste de vacatures onder ogen van bedrijven in hun sector. Ook hebben deze uitzendbureaus een goed beeld van de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel. Er is echter steeds minder gekwalificeerd personeel beschikbaar daarom investeren uitzendbureaus ook steeds meer in BBL opleidingen en trajecten. Dit doen deze uitzendondernemingen vaak in samenwerking met erkende leerbedrijven en ROC’s in hun regio.

Aanmelden voor BBL
Aanmelden voor een BBL opleiding is niet moeilijk. Als je dit traject via een professionele uitzendorganisatie wil laten verlopen vul dan het aanmeldformulier in. Dit formulier kun je vinden via een knop in de menubalk of door hier te klikken. Binnen twee werkdagen wordt er na het insturen van het formulier contact met je opgenomen door een opleidingsadviseur of consultant.