Lelystad Airport breidt uit in 2017?

Lelystad Airport is een minder bekende luchthaven in Nederland dan Schiphol. Ondanks dat kan deze luchthaven in Lelystad belangrijker worden voor het vliegverkeer in Nederland. Dit komt omdat Schiphol overvol raakt. Daarom is het de bedoeling dat Lelystad Airport in de toekomst wordt uitgebreid. Voor korte en middellange vakantievluchten kan de luchthaven van Lelystad een oplossing vormen. Deze vluchten kan Lelystad Airport van Schiphol gaat overnemen.

Luchtvaartdeskundige Hans Heerkens vindt het een verstandige keuze om Schiphol minder te belasten want Schiphol raakt vol. Afgelopen woensdag werd in een uitspraak van de Raad van State bekend gemaakt dat de uitbreiding van de luchthaven van Lelystad door mag gaan. De bezwaren tegen het bestemmingsplan werden door de rechter ongegrond verklaard. De bezwaren die tegen het plan waren ingediend zijn afkomstig van twee akkerbouwers en de Nederlandse Vogelbescherming.

In het bestemmingsplan voor de uitbreiding van de luchthaven van Lelystad staat dat de start- en landingsbaan kan worden verlengd van 1.250 meter naar 2.700 meter. Ook kan deze baan breder worden gemaakt van 30 meter naar 45 meter. Door deze veranderingen wordt de luchthaven van Lelystad ook geschikt voor zwaardere typen vliegtuigen. De luchtvaartdeskundige Hans Heerkens van de Universiteit Twente denkt dat er genoeg vliegverkeer zal zijn om de uitbreiding van de luchthaven te rechtvaardigen. Daarom heeft hij geen problemen met de uitbreiding.