Luchtvaartsector wil Lelystad Airport zo snel mogelijk gebruiken

De bouw van Lelystad Airport is in volle gang maar volgens verschillende partijen in de luchtvaartsector moet de bouw sneller verlopen. Op donderdag 7 september 2017 hebben een aantal organisaties uit de luchtvaartsector er in de Tweede Kamer op aangedrongen dat het geplande vliegveld in Lelystad zo snel mogelijk moet worden afgebouwd. De verschillende organisaties willen dat het vliegveld zo snel mogelijk in gebruik wordt genomen.  Jos Nijhuis de directeur van Schiphol Airport geeft aan: “We moeten als de donder Lelystad operationeel krijgen”.

Ook Petra de Ruiter van Transavia wil dat de bouw snel wordt afgerond. Transavia is één van de vliegtuigmaatschappijen die waarschijnlijk ook gebruik gaat maken van Lelystad Airport wanneer dit vliegveld is afgebouwd. Transavia wil graag spoedig duidelijkheid hebben over het moment waarop de bouw wordt afgerond. Het bestellen van vliegtuigen kost namelijk tijd. Op dit moment zit Transavia naar eigen zeggen in de knel met hun planning. Ze weten niet waar ze precies aan toe zijn.

Op Lelystad zijn eerst nog geen mogelijkheden om de vliegtuigen technisch te onderhouden. Ook daarvoor zal Transavia oplossingen moeten bedenken. Ook KLM topman René de Groot benadrukt de urgentie van het zo snel mogelijk afbouwen van de luchthaven in Lelystad. Op dit moment is op Schiphol volgens hem het plafond bereikt en daarom moet er zo snel mogelijk actie worden ondernomen.