Investeringen in Nederland zijn toegenomen in februari 2016

Er is in Nederland in februari 2016 aanzienlijk meer geïnvesteerd ten opzichte van dezelfde maand in 2015. De investeringen namen niet op elk gebied en elke markt even sterk toe. Vooral in vliegtuigen en woningen werd meer geïnvesteerd. In februari 2016 lagen de investeringen ongeveer 16,7 procent hoger dan in dezelfde maand in 2015. Dat is dinsdag 19 april 2016 gebleken uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In januari van 2016 werden verhoudingsgewijs weinig investeringen gedaan. In februari trok de woningbouw aan en ook de investeringen in de machinebouw en infrastructuur namen toe. Bedrijven die in deze sectoren actief zijn merkten meer orders van klanten. Het CBS merkt verder op dat het investeringsklimaat in de maanden maart en april waarschijnlijk nog gunstiger zijn geweest dan de maand februari.

Reactie van Technisch Werken
Het investeringsklimaat in Nederland wordt beter in 2016. Dat is goed nieuws voor de economie. Dat het goed ging met de woningbouw en huizenmarkt was al bekend. De gehele bouwsector profiteert hier van mee. De werktuigbouwkunde laat ook een groei zien. De vraag naar machines en apparaten neemt toe. De uitzendbureaus die in deze sectoren technisch personeel bemiddelen merken ook een stijgende vraag naar technische uitzendkrachten. Uitzendbureaus merken een economisch herstel vrij snel en worden daardoor als graadmeter van de economie gezien. Geen wonder dat de meeste uitzendbureaus in 2016 een toename merken in het aantal uitzenduren. Dit heeft logischerwijs ook een hogere winst en een hogere omzet tot gevolg.