Hyperloop gaat 300 kilometer per uur tijdens testrit in 2017

Hyperloop One is een Amerikaanse bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van de zogenaamde Hyperloop. Inmiddels heeft het bedrijf een nieuwe test uitgevoerd op haar eigen testbaan. Tijdens deze test bewoog de hyperloop-capsule van het bedrijf met ruim 300 kilometer per uur door een vacuümbuis. Hyperloop One deelde woensdag 2 augustus 2017 een video waarin de testrit met de hyperloop gevolgd kan worden door geïnteresseerden.

Hyperloop One
Hyperloop One heeft met haar XP-1 capsule de snelste rit tot nu toe over de ‘DevLoop’ testbaan gemaakt in Nevada. De hyperloop bestaat uit een soort wagon die dankzij een magnetisch systeem door een vacuümbuis zweeft. Tijdens de testrit behaalde de XP-1 capsule een snelheid van 308 kilometer per uur dit gebeurde over een afstand van 437 meter. De eerste testrit van Hyperloop One werd in mei 2017 gedaan. Die testrit was echter over een korte afstand en werd met een snelheid van 112 kilometer per uur in 5,3 seconden uitgevoerd.

De eerste testrit gaf Hyperloop One vertrouwen in de komende proefrondes. Het Amerikaanse bedrijf hoopt met haar testcapsules een snelheid van ruim 400 kilometer per uur te halen. Dat is nog niet alles. In de toekomst zouden zelfs snelheden van 1.100 kilometer per uur behaald moeten kunnen worden.

Hyperloop
Hyperloop is overigens nog geen vervoersmiddel dat daadwerkelijk in gebruik wordt genomen. In 2012 werd het concept hiervan door Elon Musk de directeur van Tesla en SpaceX voor het eerst wereldkundig gemaakt. Sinds dat moment zijn er verschillende startups en andere bedrijven bezig met het ontwikkelen van een goed functionerende Hyperloop. Ook een universiteitenteam van de Nederlandse universiteit Delft is hier mee bezig geweest en heeft tijdens een wedstrijd in 2017 de eerste plaats weten te behalen.