Hyperloop One-oprichter doet stap terug in 2017

Hyperloop One-medeoprichter Shervin Pishevar gaat een stap terug doen uit zijn bedrijf. Dit doet hij omdat hij een aantal keren is beschuldigd van aanranding. Volgens CNET heeft Pishevarbesloten om per direct zijn taken bij Sherpa Captial en Hyperloop One te beëindigen. Hij zal zich de komende tijd gaan richten op het bestrijden van de aantijgingen die tegen hm zijn gedaan.

Er zijn inmiddels vijf vrouwen die de Hyperloop One-topman hebben beschuldigd van aanranding. Van deze vrouwen geeft er één aan dat de Hyperloop One topman verder is gegaan dan aanranding en haar zelfs verkracht heeft toen ze ze samen in het buitenland waren. In mei werd Pishevar al gearresteerd voor verkrachting, maar werd later vrijgelaten

Hyperloop One
Het bedrijf Hyperloop One richt zich op de ontwikkeling van een eigen variant op de Hyperloop. Dit is een vervoersmiddel dat men het beste zou kunnen omschrijven als een trein die door een vacuümbuis wordt verplaatst, zonder dat daarbij gebruik wordt gemaakt van een rails. In plaats van wagons maakt men bij de Hyperloop gebruik van capsules die in een middenvacuüm worden getransporteerd. Het middenvacuüm houdt in dat er nauwelijks luchtweerstand is waardoor hoge snelheden kunnen worden behaald. De Hyperloop zou een vervoersmiddel van de toekomst moeten worden. Hyperloop One werkt aan een eigen versie van de snelle Hyperloop-trein. Onlangs heeft Virgin Group geïnvesteerd in Hyperloop One.