Tesla Model 3 populair in 2017

Tesla is een autofabrikant die wereldwijd bekend staat om de productie en ontwikkeling van elektrische auto’s. Het automerk is vooral bekend vanwege de luxe automodellen die door het bedrijf zijn gemaakt. Met het nieuwe Teslamodel 3 wil het bedrijf echter ook een bredere groep automobilisten bereiken. Afgelopen vrijdag werd het Tesla Model 3 officieel gepresenteerd. Deze presentatie leverde het bedrijf per dag gemiddeld 1.800 bestellingen op voor dit nieuwe model.

Tesla groeit
Het gaat beter met Tesla. Niet alleen het nieuwe model van de autoproducent is populair ook de andere modellen zijn in trek bij autoliefhebbers. In het tweede kwartaal van 2017 kwam de omzet van Tesla uit op 2,8 miljard dollar. Dit bedrag is veel hoger dan Tesla in dezelfde periode een jaar eerder had behaald. Toen werd door het bedrijf 1,3 miljard aan omzet binnengehaald. Die omzet was in belangrijke mate het gevolg van de groeiende vragen naar de Tesla Model S en de SUV Model X. Ondanks de omzet draait Tesla nog steeds verlies. Het verlies van het bedrijf kwam uit op 336 miljoen dollar. Dit verlies valt nog mee volgens kenners. 

Productie van Tesla
Hoewel Tesla een bekend automerk is dat elektrische auto’s produceert is het bedrijf nog niet in staat om op grote schaal auto’s te produceren. Ook in het tweede kwartaal kwam het totale aantal afgeleverde auto’s uit op 22.026 auto’s. Dat is veel minder dan verschillende andere gerenommeerde automerken afleveren. Toch is het aantal geleverde auto’s door Tesla in kwartaal 2 aanzienlijk hoger dan een jaar geleden. In totaal is het aantal geleverde auto’s 53 procent hoger dan vorig jaar.

Productie Model 3
Hoewel de aantallen een zeer positief beeld schetsen heeft Tesla geen voorspelling gedaan over het totale aantal auto’s dat de producent in 2017 hoopt te leveren. Het bedrijf maakte wel duidelijk dat in kwartaal 3 in totaal meer dan 1500 auto’s van het Model 3 zullen worden geproduceerd. Het Model 3 van Tesla kost nu ongeveer 49.000 dollar. In november zullen door Tesla auto’s worden geproduceerd die ‘slechts’ 35.000 dollar kosten. In totaal zijn er volgens Tesla-topman Elon Musk meer dan 500.000 orders bij Tesla binnen gekomen voor het Model 3. Mensen die interesse hebben in een Tesla Model 3 moeten wel een aanbetaling doen van 1000 dollar. Dat is voor veel mensen geen probleem. Als er al 500.000 orders zijn geplaatst zorgt dat er voor dat het totaalbedrag van aanbetalingen aanzienlijk is.