Hoogste aantal voortijdige schoolverlaters in tien jaar op mbo in studiejaar 2021-2022

Het middelbaar beroepsonderwijs heeft te kampen met veel voortijdige schoolverlaters. In het studiejaar 2021-2022 zouden volgens onderwijsminister Dijkgraaf meer dan 30.000 jongeren gestopt zijn met hun studie. De stoppers zouden bijna allemaal mbo-ers zijn. Deze zijn gestopt zonder het behalen van een startkwalificatie. Dit bericht heeft Dijkgraaf beschreven aan de Tweede Kamer. De voortijdige stoppers zijn allemaal gestopt zonder dat ze een startkwalificatie hebben weten te behalen voor de arbeidsmarkt.

Op zoek naar een andere mbo opleiding

Dat maakt het lastig voor deze groep om aan een baan te komen. De uitstomers zouden daardoor in feite weer op zoek moeten naar een andere opleiding. Dat kost echter veel tijd. Als mensen hun opleiding niet afronden ontstaat bovendien een periode waarin men zich op nieuw moet gaan oriënteren. Dat is echter niet voor iedereen makkelijk. Er wordt veel reclame gemaakt voor opleidingen maar hoe weet je nu welke opleiding echt bij je past? Vaak kom je er pas achter als je eenmaal aan een opleiding begonnen bent. Daarom is het belangrijk om van te voren je goed voor te bereiden op je studiekeuze.

Aan de slag met opleiden via Technicum

Zou je aan de slag willen met een opleiding in de techniek? Dan kun je altijd contact opnemen met Technicum. Dit is een organisatie die veel verschillende opleidingen kan bieden in de techniek. Het gaat hierbij om mbo opleidingen in de installatietechniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en mechatronica. Voor iedereen die in de techniek aan de slag wil kan Technicum meedenken in oplossingen. Klik op de knop BBL Technicum om meer te weten te komen over BBL opleidingen in de techniek maar ook over andere opleidingsvormen die in de techniek gevolgd kunnen worden. Technicum heeft namelijk ook opleidingsvormen voor instromers. Deze worden aangeboden in de vorm van Technicum ONE. De Technicum ONE opleidingen zijn ideaal voor beginners in de techniek.