General Motors heeft winstdaling wegens verkoop Opel in 2017

General Motors (GM) heeft het afgelopen kwartaal te maken gehad met een dalende winst. Dit kwam doordat GM te maken had met verschillende eenmalige posten. Zo heeft het bedrijf het automerk Opel verkocht aan het Franse PSA Peugeot Citroën.

Desondanks heeft General Motors wel beter gepresteerd dan de marktanalisten gemiddeld hadden voorzien. De winst van GM bleef onder de streep steken op 1,7 miljard dollar. Dit is aanzienlijk lager dan de 2,9 miljard dollar die het bedrijf een jaar eerder wist te behalen. Ondanks dat kwam de  aangepaste winst per aandeel bijna 6 procent hoger uit en kwam op 1,89 dollar. Kenners hadden gerekend op 1,70 dollar per aandeel.

GM is het moederbedrijf van bekende Amerikaanse automerken zoals Cadillac en Chevrolet. Door de verkoop van Opel is GM een bekend Europees automerk kwijt. Later in 2017 zal de verkoop van de Europese tak van GM worden afgerond. Vermoedelijk zal 5,5 miljard dollar worden afgeschreven op de verkoop van de Europese tak.

De omzet van GM daalde in het afgelopen kwartaal onder meer door de verkoop van Opel. In totaal nam de omzet van het bedrijf General Motors met 1 procent af en kwam uit op 37 miljard dollar. Dit bedrag was echter lager dan verschillende marktanalisten hadden verwacht. Desondanks houdt GM wel vast aan haar financiële doelstellingen voor heel 2017.